SAULin SM-maantiejuoksujen sanallinen reittikuvaus alla, karttakuva ja mittauspöytäkirja toisessa artikkelissa.

SAUL: SM-maantiejuoksut 14.9.2014 Tampereella/Kunto-Pirkat

Reittikuvaus

10 km

Kympin juoksijat lähtevät Ratinan rantatieltä, 165 metriä stadionin portista Koskikeskuksen suuntaan, jossa on leveä starttibaana. Siitä eteenpäin reitti on jatkossa täsmälleen sama kuin Tampere puolimaratonin eteläosuus. Reittiviivoituksia on siis yksi.

Matka alkaa Laukonsillan ali ja kaarretaan kevyen liikenteen väylää Ratinansillan ali ja jatketaan Ratinanrantaa, asvalttista kevyen liikenteen väylää. Siitä edetään suoraan Hatanpään valtatien kevyen liikenteen väylälle, josta käännytään oikealle Hatanpäänkadulle, kierretään Hatanpään sairaala ja tullaan Hatanpään puistokujalle. Siltä käännytään oikealle ja jatketaan Vihiojan risteykseen, jossa on Dexal-urheilujuoma- ja vesijuomapiste. Siitä kaarretaan vasemmalle ja tullaan Hatanpään valtatien kevyen liikenteen väylälle, josta jatketaan Nuolialantietä, kunnes käännytään Talvitietä oikealle. Seuraavaksi käännytään oikealle, ja edetään soratietä kohti Vihiojan risteystä, jossa kaarretaan vasemmalle. Tullaan Arboretumin rantatietä sairaalan takaa Hatanpäänkadulle. Takon soutajien parkkipaikan kohdalla kaarretaan vasemmalle ja tullaan Viinikanlahden puistotietä. Käännetään vasemmalle pienen puusillan yli ja jatketaan samaa Ratinanrantaa kuin alkumatkassa. Ratinan sillan jälkeen kaarretaan oikealle ja juostaan Ratinan rantatielle hiekkaista kävelytietä.

Kympin juoksijat tulevat maaliin stadionportista ja juoksevat lähes täyden ratakierroksen. Maali on 40 metrin lähtöpaikalla eli se on sama kuin Pyynikkijuoksussa.

Puolimaraton

Puolimaratonin juoksijat lähtevät samaan aikaan kuin kympin juoksijat, mutta puolikkaan starttipaikka on radan etukaarteessa noin 30 metriä ennen satasen starttiviivaa. Puolikkaan juoksijat juoksevat aluksi radalla 130 metriä ja kolme kierrosta.

Rataosuuden jälkeen reitti on sama kuin kympillä (ks. yllä). Puolikkaan puolivälissä ei kuitenkaan käännytä stadionille, vaan juostaan Ratinan rantatietä, jolta käännytään vasemmalle ja palataan toiselle kierrokselle etenemällä Ratinan suvannon rannan kevyen liikenteen väylää. Täten puolikkaalle kääntyvät ja kympin maaliintulijat eivät kohtaa lähtö- ja maalialueella.

Korjaus 25.8.: Reitillä on kaksi juomapistettä, ensimmäinen Tampereen soutukeskuksen (Takon soutajat) kohdalla ja toinen Vihiojan risteyksessä. Kun nämä reittiosuudet juostaan edestakaisin, juomaa voi puolikkaalla nauttia jopa kahdeksan kertaa - jos kiertää muutaman metrin ylimääräistä, sillä juomapiste on reitin reunassa, ei molemmin puolin tietä.

Siis:

-          lähdöt klo 14.30, mutta eri paikoista

-          puolikkaalla alussa 1,33 km radalla ja kympin reitti kahdesti

-          kympin juoksijat maaliin stadionille rataa kiertäen

-          puolikkaan ensimmäiseltä kierrokselta Ratinan rantatielle, josta lähdetään Ratinan suvannon kevyen liikenteen väylää toiselle kierrokselle

-          puolikkaan toiselta kierrokselta maaliin samoin kuin kympin juoksijat

Tukijat

dextra parempaa huomista tunnus

tm pystylogo 90x90px

logo vaaka

polar phamra

vocatum