WMA-johto Tampereella

alkuper.: 2016-06-10 07:47:00 -- hookoo -- jaostot/yleisurheilu

World Masters Athleticsin (WMA) kolmikko katsasti Tampereen olosuhteita, sillä kaupunki on hakenut aikuisten yleisurheilun MM-kisoja vuodelle 2020. Vieraat kutsuivat Tampereen urheilupaikkoja keskimäärin erinomaisiksi.

Jos Tampere saa kisat järjestettäväkseen, kaupunkiin odotetaan saapuvan noin kuusituhatta urheilijaa. Toimitsijoita tarvittaisiin noin kuusisataa.

Vieraat tutustuivat tarkasti Ratinan stadioniin sekä Hervannan, Lamminpään, Pyynikin ja Nokian urheilukenttiin. Vieraat kävivät myös Pyynikin harjulla, Kaupissa, Sorsapuistossa, Eteläpuistossa, Nalkalassa sekä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja Varalan urheiluopistossa.

Ainakin Lamminpään ja Hervannan urheilukentät pitäisi kunnostaa MM-kilpailuja varten. Nämä kunnostusremontit ovat muutenkin kaupungin remonttilistalla.

Hotelleista vieraat katsastivat Cumulus-, Sokos- ja Scandic-ketjujen tarjonnan. Myös ympäristön turvallisuus ja vapaa-ajan vietto kiinnostivat vieraita.

WMA:n johto vieraili Tampereella 24.–27. toukokuuta 2016. Vierailun isäntänä toimi Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä. Vieraita vastaanottivat kaupungin puolesta myös pormestari Anna-Kaisa Ikonen, liikuntatoimenjohtaja Pekka P. Paavola ja käyttöpäällikkö Jari Tolvanen. Tampereen Pyrinnöstä paikalla olivat toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen ja urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen. Myös kilpailujen tuomari-, aikataulu- ja järjestämisasiantuntija Pasi Oksanen tapasi WMA:n edustajat. Aikuisurheiluliittoa edusti toiminnanjohtaja Vesa Lappalainen, sekä Aikuisurheiluliittoa että Kunto-Pirkkoja edusti Tapio Lindroos

WMA:n yleiskokous valitsee vuoden 2020 aikuisten yleisurheilun MM-järjestäjän tämän vuoden loka-marraskuussa Australian Perthissä.

Teksti: Tapio Lindroos

WMA:n delegaatio kävi myös Tampereen Pyrinnön toimistolla. Kuvassa (vas.) Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakanen, Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä, SAULin puheenjohtaja Tapio Lindroos, WMA:n sihteeri Winston Thomas Isosta-Britanniasta, WMA:n puheenjohtaja Stan Perkins Australiasta ja WMA:n varapuheenjohtaja Serge Beckers Belgiasta. (Kuva: Vesa Lappalainen)

Vapaa-ajanviettoa tarkasteltiin muun muassa Museokeskus Vapriikissa. Kuvassa vas. Pekka P. Paavola, museonjohtaja Marjo-Riitta Saloniemi, Serge Beckers, Vesa Lappalainen, Winston Thomas ja Stan Perkins. (Kuva: Tapio Lindroos)

Tags: