Kunto-Pirkkojen hiihtäjät sivakoivat SAULin vapaan tyylin SM-hiihdoista hienosti 18 kultaa, 11 hopeaa ja neljä pronssia. Kaksoismestareiksi henkilökohtaisilla matkoilla hiihtivät Aino Berg (N60) ja Kirsti Karjalainen (N70).

Lue lisää...

SAULin vapaan tyylin SM-hiihtojen pitkien matkojen ja niiden joukkuekilpailujen (13.3.2016) tulokset: http://www.tammelanryske.fi/tulokset/130316/tulokset.htm Lauantain (12.3.) sprinttitulokset täällä: http://www.tammelanryske.fi/tulokset/120316/tulokset.htm ja parisprintin tulokset täällä: http://www.tammelanryske.fi/tulokset/120316/parisprintti_lahtolista.htm

Alla liitteissä sprintin, parisprintin ja pitkien matkojen tulokset sekä lehdistö- että tekstimuodoissa. Pdf-liitteissä  vapaan tyylin hiihtojen SAUL-maljapisteet ja neljän parhaan seuran SAULin SM-pistevertailu. Vertailu päivitetään myös jatkossa seuravalikkoon aika pian kulloistenkin SM-kilpailutulosten saapumisen jälkeen.

Suomen Aikuisurheiluliiton vapaan tyylin SM-hiihdot: sprintit ja pitkät matkat

Tampereen Kaupin urheilupuistossa 12.–13.3.2016

OHJEITA KILPAILIJOILLE

Osanotto varmistetaan noutamalla kilpailunumero hiihtomajan kilpailutoimistosta viimeistään tunti ennen oman lajin alkua. Myös joukkueet on varmistettava tunti ennen lajin alkua.

 

Lue lisää...

Kunto-Pirkat järjestää Aikuisurheiluliiton vapaan tyylin sprinttimatkan ja pitkien matkojen SM-hiihdot tulevana viikonloppuna Tampereen Kaupissa. Ilmoittautuneita kertyi 108, joista miehiä 73 ja naisia 35.

Lauantaiseen (12.3.) kilometrin sprinttiin ilmoittautui 88 hiihtäjää (59 miestä ja 29 naista). Parisprinttijoukkueita on luvannut lähteä 22 mies- ja 11 naisparia.

Sunnuntain (13.3.) pitkälle matkalle ilmoittautui 83 hiihtäjää (54 miestä ja 29 naista). Pitkät matkat ovat alle 70-vuotiaille miehille 27 kilometriä; 70–79-vuotiaille miehille ja alle 55-vuotiaille naisille 18 kilometriä sekä 80 vuotta täyttäneille miehille ja 60 vuotta täyttäneille naisille yhdeksän kilometriä.

Pitkillä matkoilla hiihdetään myös joukkuekilpailu. Kussakin ikäsarjassa voittaja on seura, jonka kolmen parhaan hiihtäjän yhteisaika on pienin. Joukkueita syntyi 14, joista yhdeksän on isäntä- tai emäntäseuran edustajia.

 

Pirkan hiihdosta tuttuja

Kovin lykkijä lienee Viialan Virin Markus Välimäki (M35), joka viime sunnuntaina hiihti Pirkan hiihdon 45 kilometrillä kisan toiseksi kovinta vauhtia. Parisprintissä Välimäen kumppanina on Juha Nyyssönen, joka oli mainitun Puoli-Pirkan neljänneksi paras.

Iäkkäämmissä eli M70-sarjassa vauhtia pitänevät erityisesti Hollolan Nastan Eero Heman ja Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijoiden Kai Saksi.

Naisissa koviin sivakoijiin kuuluvat ainakin Punkalaitumen Kunnon Anna-Liisa Häkkinen (N40), Kunto-Pirkkojen Tytti Pelkonen (N50) ja Leppävirran Urheilijoiden Leena Härkönen (N65).

 

Kolmekymppisestä 87-vuotiaaseen

Yllättävästi naisissa on kaksi nuorimman sarjan eli 30–34-vuotiasta hiihtäjää, 35-ikäsarjassa ei ainuttakaan ja nelikymppisiä naisia on yksi. Miesten nuorimmat ovat perinteisesti 35-vuotiaita. Ikänestori on Kunto-Pirkkojen Vilho Näräkkä, 87.

Järjestäjäseura on osallistujamäärässä ylivoimainen: 21 miestä ja seitsemän naista. Seuraaviksi isoimpina tulevat Lempäälän Kisan yhdeksän miestä sekä Leppävirran Urheilijoiden viisi miestä ja kolme naista. Osallistujaseuroja on 38.

Aikuisurheiluliiton SM-pisteet jaetaan enintään kuudelle parhaalle joka sarjassa ja lajissa. Täydet pisteet ovat Kaupissa jaettavissa vain kuudessa sprintissä ja kuudessa pitkässä hiihdossa, jos kaikki ilmoittautuneet pääsevät maaliin asti.

Suosituin ikäsarja on 45–49-vuotiaat, jossa jakoon ovat tulossa täydet pisteet sekä naisten että miesten molemmilla matkoilla. Myös miesten 60-, 65- ja 70-ikäsarjoissa sekä sprinttiin että pitkälle matkalle on lähdössä vähintään kuusi hiihtäjää. Lisäksi miehissä on kaikille pistesijoille ottaja 75-vuotiaiden sprintissä ja 50-vuotiaiden pitkällä matkalla.

Kunto-Pirkat järjestää Aikuisurheiluliiton vapaan tyylin sprinttimatkan ja pitkien matkojen hiihdot tulevana viikonloppuna. Lauantain (12.3.) sprinttihiihtoon ilmoittautui määräaikaan mennessä 88 hiihtäjää (59 miestä ja 29 naista). Yksilösprintin lähtölistat. Parisprinttijoukkueita on luvannut lähteä 22 mies- ja 11 naisparia. Parisprinttien lähtölistat.

Sunnuntain (13.3.) pitkälle - 9 tai 18 tai 27 km - ilmoittautui 83 hiihtäjää (54 miestä ja 29 naista) ks. lähtölistat; pitkän matkan kolmehenkisiä joukkueita on tulossa miehiltä 11 ja naisilta kolme.

Myös alla liitteissä sprintin ja parisprintin sekä pitkän matkan hiihtojen lähtölistat.

SAULin vapaan tyylin SM-hiihtojen (12.-13.3.2016) latukartat ja -profiilit alla liitteissä. Jos ei vesisade yllätä, nuo Tampereen Kaupin ladut kestävät. Sprinttimatka tarkentui kilometriksi. Pitkällä matkalla nuorimmat kiertävät 4,5 kilometrin lenkin kuudesti eli matkaksi tulee 27 km, vanhemmat kiertävät pitkän lenkin neljä kertaa, joten matkaksi tulee 18 km.

Attachments:
Download this file (1km rataprofiili.png)1km rataprofiili.png[ ]39 kB
Download this file (1km sprinttirata.png)1km sprinttirata.png[ ]134 kB
Download this file (4,5 km lenkki.png)4,5 km lenkki.png[ ]229 kB
Download this file (4,5 km rataprofiili.png)4,5 km rataprofiili.png[ ]42 kB

Kunto-Pirkat järjestää Aikuisurheiluliiton vapaan tyylin SM-hiihdot 12.-13. maaliskuuta 2016, ks. kilpailukutsu. Ainakin Kunto-Pirkkojen hiihtoväki on varma, että Kaupin hiihtoladut ovat tuolloin luistavassa kunnossa. Siispä ilmoittautumaan lauantain sprintteihin ja sprinttiviesteihin sekä sunnuntain pitkille matkoille ja niiden joukkuekilpailuihin! Ilmoittautua voi kätevästi esimerkiksi lomakkeella. Kunto-Pirkat maksaa jäsentensä osallistumismaksut. Huom! alkuperäisessä kilpailukutsussa oli väärä viikonpäivä viimeiseksi ilmoittautumispäiväksi. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 4.3. klo 23.55.

Kunto-Pirkat järjestää Suomen Aikuisurheiluliiton vapaan hiihtotavan SM-hiihdot 12.-13. maaliskuuta 2016 Tampereen Kaupissa. Alla kilpailukutsu.

Huom! Kilpailukutsu korjattu 26.2. Alun perin kutsussa oli väärä viikonpäivä viimeiseksi ilmoittautumispäiväksi. Tampereellakin 4.3. on perjantai eli ilmoittautuminen päättyy perjantaina 4.3. klo 23.55. Tervetuloa!

Attachments:
Download this file (SM-hiihdot 2016 kilpailukutsu.pdf)SM-hiihdot 2016 kilpailukutsu.pdf[ ]235 kB

Tukijat

dextra parempaa huomista tunnus

tm pystylogo 90x90px

logo vaaka

polar phamra

vocatum