SM-maantie: osallistujamäärätietoa

alkuper.: 2014-09-12 06:50:22 -- hookoo -- jaostot/yleisurheilu/sm-maantie

Kuvassa Pentti Saukkosaari juoksee Jyväskylässä M90-sarjan Suomen mestariksi elokuussa 2014. (Kuva: Jarno Maimonen)

Ikäjuoksijat Tampereen teille

Tamperelainen Kunto-Pirkat järjestää tulevana sunnuntaina ikäurheilijoiden maantiejuoksun SM-kisat. Tampereen stadionilta starttaa klo 14.30 liki kolmesataa juoksijaa, noin kolmekymppisistä 92-vuotiaaseen.

                      Kymmenen kilometrin matkalle on ilmoittautunut 188 juoksijaa, 54 naista ja 134 miestä. Eniten on 50–54-vuotiaita miehiä, joita on lähdössä Härmälän suuntaan 29 kappaletta. Toiseksi eniten juoksijoita on 70–74-sarjan miehiä: 21. Naisten sarjoista suosituin sarja on 45–49-vuotiaat: 12 juoksijaa.

                      Iäkkäin juoksija on jo veteraani- tai aikuisurheilijakisoissa totutusti Sporttiveteraanien Pentti Saukkosaari, 92. Keuruulainen sotaveteraani on tätä ennen voittanut reilusti yli 150 suomenmestaruutta ja kymmenen maailmanmestaruutta veteraanisarjoissa.

Puolimaratonille on tulossa 102 juoksijaa, 29 naista ja 73 miestä. Puolikkaalle ei starttaa yhtään juoksijaa 30- eikä 65-vuotiaissa naisissa. Naisten iäkkäin juoksija sekä kympillä että puolimaratonilla juoksee 75 vuotta täyttäneissä.

Edustus 75 seurasta

Yhteensä Tampereen SM-maantiejuoksuihin on tulossa 290 juoksijaa. Määrä on iso, vaan ei ennätysmäinen Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) tai vielä viime vuonna Suomen Veteraaniurheiluliiton (SVU) historiassa. Viime vuonna Turengissa kympiltä tuli maaliin 213 ja puolikkaalta 107 eli yhteensä 320 juoksijaa.

                      Juoksijoita on tulossa Tampereelle 75 seuran väreissä. Eniten juoksijoita sai liikkeelle helsinkiläinen Sporttiveteraanit (35), joka voitti osanotossa täpärästi kotiseuran, sillä Kunto-Pirkkojen (KP) edustajia ilmoittautui 33. Kolmoseksi ylsi Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat 28 juoksijalla.

                      Aikuisurheilijat kisaavat myös kolmihenkisin joukkuein. Tulossa on 56 joukkuetta 27 seuralta. Ennakkoon pistesija on kovimmilla kympin M50-sarjassa, johon on tulossa kuusi joukkuetta ja N45-sarjassa, johon on lupautunut viisi joukkuetta.

Kahden juoksun päivä

Samana sunnuntaina, mutta jo klo 11.30 Keskustorilta startataan myös Tampere puolimaratonille. Sinne oli perjantaiaamuun mennessä ilmoittautunut lähes 1 200 elämysjuoksijaa.

                      Tampere puolimaratonin järjestää Tampereen Pyrintö (TP). Koska kuntopirkkalaisten talkooporukka muodostaa Tampere puolimaratonilla ja yleensäkin Tampereen isoissa yleisurheilukisoissa ison osan vapaaehtoisista työntekijöistä, KP ja TP löysivät toisensa myös SM-kisojen yhteistyössä. Veteraanien kisoissa TP vastaa ajanotosta ja pääosin tulospalvelusta.

                      Sunnuntaina tulee siis pitkä päivä monelle talkoolaiselle.


LIITTEET:
maantiejuoksujen 14.9.2014 osallistujamäärät seuroittain.pdf
SM-maantiejuoksut, osallistujamäärät sarjoittain.pdf

Tags:

 

 

mainos image001 Wigren

 

mainos signature kortti800