Kivelälle SM-kultaa heitto5ottelussa

alkuper.: 2019-09-02 08:16:08 -- sannahoo -- jaostot/yleisurheilu

Maija Kivelä voitti kultaa heitto5ottelun SM-kilpailuissa 24.8. Nastolassa. N80 -sarjassa kilpailevan Kivelän yhteispisteet olivat 2583. Kovimmat pisteet hän nappasi painonheitosta tuloksella 8,06. Mirja Mäntylä sijoittui N70 -sarjassa hopealle pistein 3086  ja Irma Saarinen oli samassa sarjassa viides tuloksella 2392 pistettä.

Jouko Nikula otti hopeaa M65 sarjassa yhteispistemäärällä 3582. Parhaat pisteensä hän nappasi kuulantyönnöstä, jossa tulos oli komea 12,19. Samassa sarjassa Pertti Nousiainen ja Esko Ahonen kävivät kovaa keskinäistä kamppailua, joka päätyi Nousiaisen eduksi. Hän sijoittui kuudenneksi pistein 2586 ja Ahonen oli seitsemäs tuloksella 2493.

 SAULin sivuilla kaikki tulokset.


LIITTEET:
SM-heitto5ottelu 2019 KP-tulokset.pdf
Heitto-5-ottelun seurapisteet 2019.pdf

Viro-Suomi heittomaaottelumatka Tallinna Kohila 14.6.-16.6.2019

alkuper.: 2019-06-30 16:46:20 -- sannahoo -- jaostot/yleisurheilu

 

KP viro ottelu 2019

Kuvassa Jouko Nikula, Toini Nousiainen, Rauha Ervalahti ja Mirja Mäntylä. (Kuva: Pertti Nousiainen)

 

Toini Nousiaisen kisa- ja matkakertomus Viro-Suomi heittomaaottelusta:

Nyt tehtiin historiaa ja olipa mukavaa olla siinä mukana kilpailijan ominaisuudessa.

Siellähän kilpailtiin viidessä eri heittolajissa ja minä olin mukana painossa. Karsinnat lajeihin käytiin Suomessa eri paikkakunnilla ja viisi parasta miestä ja naista pääsi mukaan tulokset laskettuna ikäkertoimella. Yhteensä 25 naista ja 25 miestä. Heittäjä sai osallistua vain yhteen lajiin sitten  itse kilpailussa. Karsinnoissa saattoi olla mukana useammassa lajissa, mutta jos ylsi viiden parhaan joukkoon hänen täytyi siinä kilpailupaikalla päättää lähteekö siihen lajiin vai ei. Jos ei lähtenyt niin seuraavaksi heittänyt sai sen paikan. Näin kävi minulle, että olin kuudes ja yksi heittäjä halusikin mennä moukarin karsintaan niin minä pääsin hänen tilalleen. Siitähän meinasi tulla heti painetta, että nyt täytyy onnistua heitossa ja lunastaa paikka ettei minua turhaan valittu. 

Matka alkoi kahdella Kososen linja-autolla. Toinen meni itäistä reittiä ja toinen tästä Jyväskylän kautta. Rannikolta tulevat menivät omaa reittiään satamaan. Satamassa oli iloinen tunnelma kun oltiin taas uuden edessä. Merimatka meni ihan rattoisasti ja Tallinnan satamasta oli pieni ajomatka hotellille samaisilla linja-autoilla. Siis koko porukka faneineen päästiin samaan hotelliin yöpymään. Hotellilla oli Alfa-televisio kuvaamassa meidän saapumista. Siellä meille jaettiin kilpailupaidat, numerolaput ja lippalakit mainoksineen. Paidoissa oli vain muutama M-koko joten aika väljä oli L-koko kilpailupaidaksi meille pienemmille. Suuri puute oli että paidassa ei ollut suomen lippua.