Kunto-Pirkat järjesti Pirkkahallissa veteraani- eli aikuisurheiluhistorian suurimmat SM-hallikilpailut. Seurojen välisessä kisassa Jyväskylän Kenttäurheilijat oli niukasti parempi, mutta kuntopirkkalaiset keräsivät eniten mitaleita.

Yleisurheilijoita ilmoittautui Pirkkahalliin 836, joista miehiä 572 ja naisia 264. Naisten määrä kasvoi suhteellisesti enemmän kuin miesten. Poisjääntien jälkeenkin urheilijamäärä ilmeisesti ylitti 800 osallistujan rajan. Myös edellinen ennätysosanotto koettiin Pirkkahallissa, vuonna 2014.

Jo SM-hallien valmistelutyöt teettivät monilla kuntopirkkalaisilla pitkiä päiviä, vapaaehtoistyönä eli korvauksetta. SM-hallien käsiohjelman toimitsijalistassa oli noin 160 nimeä. Näin isoa toimitsijakaartia ei löydy edes Kunto-Pirkoilta, vaan listassa on myös muiden urheiluseurojen väkeä, etenkin Tampereen Pyrinnöstä ja Tampereen Urheilijat -38:lta. Apu on molemminpuolista. Ilman Kunto-Pirkkojen talkooväkeä TU-38 ei onnistuisi Pyynikkijuoksun eikä Tampereen Pyrintö Tampere Puolimaratonin järjestämisessä, esimerkiksi.

Kilpailunjohtaja Tapio Lindroos kertoo kuulleensa järjestelyistä pelkkää kiitosta urheilijoilta. Pirkkahalli on avara tila, jossa pystyy hyvin verryttelemään, vaikka samanaikaisesti samaa puuhaa harrastaisi monta sataa lajitoveria.

- Toimitsijat onnistuivat loistavasti, ja aikataulut pitivät. Jopa katsomossa oli hyvin väkeä, meno oli hieno. Myös urheiluvälinekauppias oli myyntiinsä tyytyväinen.

Monet kilpailut johtanut Lindroos arvioi, että kisahenki on parantunut. Takavuosina oli kireääkin tunnelmaa, mutta nyt kannustettiin kavereita ja otettiin leppoisasti.

Aatos Sainio taas ME-hyppääjänä

Ennätyksiäkin ennätyskisoissa tehtiin. Suomen Aikuisurheiluliiton ennätyskirjuri Georg Dunkel laskee, että Suomen ennätys tai sitä sivuava tulos tehtiin peräti 29 kertaa. Ennätyksistä kirkkaimmaksi pomppaa isäntäseura Kunto-Pirkkojen Aatos Sainion hallimaailmanennätys 90-vuotiaiden kolmiloikassa: 6,80 metriä. Entinen Pohjoismaiden ennätys parani kivasti yli metrillä.

Lisäksi Sainio juoksi ikäryhmänsä 60 metrin Suomen ennätyksen (11,63). Hänen kolmas voittonsa tuli pituushypystä (301 eli kuusi senttiä alle hänen tammikuussa hyppäämänsä Euroopan ennätyksen).

Kuopion Vipinän Inkeri Fält teki 75-vuotiaissa naisissa kaksi Euroopan ennätystä: seiväshypyssä 165 cm ja painonheitossa 11,63 metriä. Helsingin Kisa-Veikkojen Harri Huotari sivusi nimissään ollutta kuusikymppisten 60 metrin Euroopan ennätystä (7,66).

Suomenennätyksistä kuusi syntyi vähän kilpailijoita keräävissä sarjoissa eli 30-vuotiaissa ja naisten 80-vuotiaissa. Esimerkiksi kolmekymppisten miesten hallipainonheittoon ei ole aiemmin tullut kilpailijoita, mutta nyt ainoa kilpailija teki ikäsarjansa avausennätyksen.

Aikuisurheiluliiton kilpailut on tarkoitettu vähintään 30 vuotta kalenterivuonna täyttäville. Yleinen veteraaniurheilun ikäraja on 35 vuotta. Pirkkahallissa oli mukana muutamia 29-vuotiaita ja kaksi jo 90 vuotta täyttänyttä miestä.

Lajeja 60 metristä painonheittoon

Aikuisurheiluliiton SM-hallikisoissa on 14 lajia naisille ja miehille, ikäsarjat viiden vuoden välein. Pikamatkoja on kolme, yksi aitajuoksu, kolme keskimatkaa, kävely, kaksi pituus- ja kaksi korkeussuuntaista hyppylajia sekä kaksi heittolajia. Lisäksi juostaan viidessä yhdistetyssä ikäsarjassa viestit.

Kovin pikamenijä oli odotetusti LahtiSport 35+:n (näitä nimiä!) Nnamdi Amusin, joka voitti nelikymppisten 60 metriä (7,26). Nuorissa naisissa monikin pärjäisi Kalevan Kisoissa. Mainitun lahtelaisseuran Sanna Erkinheimo juoksi 35-vuotiaissa 400 metriä 55,81. Kaiketi kovin kestävyysjuoksija oli viisikymppisten Jouko Mahlamäki. Lauttakylän Lujan kestomenestyjä juoksi kisojen kovimman 1 500 metrin ajan 4.23,75. Kelpo tulos mieheltä, joka on parhaimmillaan puolimaratonilla.

Ensimmäistä kertaa Pirkkahallissa heitettiin painoa sisällä. Painonheitto muistuttaa moukarinheittoa, mutta heitettävä mötikkä – nuorimmilla se painaa 15,88 kiloa, vanhimmilla naisilla neljä kiloa – on moukaripalloon verrattuna lyhyemmässä varressa. Painoa ei siis kukaan heitä kymmeniä metrejä.

Kaupungin hyvällä vastaantulolla B-halliin saatiin sileä betonirinki. Aiemmin painoa on Tampereen hallikilpailuissa heitetty ulkona loskassa tai muussa talvikelissä. Painonheitossa voimiaan ja tekniikkaansa mittautti peräti 160 voimamiestä ja -naista. Tuo määrä oli lajiin ilmoittautuneita. Toki tässäkin lajissa sattui joitakin poisjäämisiä sairastumisen, taktikoinnin tai minkä tahansa syyn takia.

Viisi urheilijaa: 15 mestaruutta

Kunto-Pirkkojen menestynein oli jälleen kuusikymppisten sarjan Jouko Nikula, joka voitti 60 metrin aitajuoksun, pituushypyn, kolmiloikan ja kuulantyönnön. Korkeushypyssä hän oli kolmas ja painonheitossa viides.

Jouko Nikula oli Kunto-Pirkkojen menestyjistä menestynein: neljä kultaa, pronssi ja viides sija. Kuva: Anne Aromaa)

Sainio oli miehissä kolmoismestari. Samaan triplaan ylsi naisissa kaksi kuntopirkkalaista. Entinen Tampereen Pyrinnön huippusuunnistaja Heidi Haapasalo juoksi 45-vuotiaiden mestariksi pisimmillä matkoilla (800, 1 500 ja 3 000 metriä). Inkeri Janhusen kolmoismestaruus tuli 75-vuotiaiden 400:n, 800:n ja 1 500 metrin matkoilta.

Toini Nousiainen voitti kuusikymppisissä kolmiloikan ja pituuden sekä oli kakkonen 60 metrillä, korkeudessa ja kuulassa. Painonheitossa hän oli kolmas.

Kunto-Pirkat jäi täpärästi toiseksi

Seurojen välinen pistekilpailu äityi tasaiseksi. Kunto-Pirkkojen kovin vastus viime vuosilta eli Jyväskylän Kenttäurheilijat sai 417 pistettä eli 7,5 pistettä enemmän kuin Kunto-Pirkat. Toisaalta KP otti 82 mitalia eli yhden enemmän kuin JKU. Kolmanneksi nousi yllättäen Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat (324), joka jätti Helsingin Kisa-Veikot (279) neljänneksi. Virtain Urheilijat oli 163 osallistujaseuran joukossa 15. (54) ja Tampereen Pyrintö 25. (29). Nämä laskelmat ovat epävirallisia.

Kotikisoissa on etunsa. Viime vuonna JKU oli Jyväskylän hallikisoissa ylivoimainen (virallisen pistelaskun mukaan 466 pistettä), sitten HKV (311) ja kolmantena Kunto-Pirkat (247). Silti KP nousi viimekin vuonna SAULin parhaaksi SM-pisteiden kerääjäksi.

Ainahan Kunto-Pirkat on pärjännyt SM-hallikilpailuissa, mutta tämänvuotinen piste- ja mitalimäärä ovat seuran ennätyksiä. Tästä on kiittäminen urheilijoita, mutta myös veteraaniurheilun kasvavaa suosiota. Yhä useammassa lajissa – jos ei oteta alle 35-vuotiaita eikä yli 80-vuotiaita huomioon – saadaan täysiä kuuden osallistujan listoja. Kuuden osallistujan pisteet jaetaan: 7–5–4–3–2–1. Voitosta saa aina lisäpisteen. Jos on vain yksi osallistuja, hän saa kaksi pistettä jne.

Kunto-Pirkat on nyt hyvässä vauhdissa. SM-hallit oli tämän vuoden neljäs SAULin SM-kilpailu. Vauhdittomien hyppyjen, perinteisen tyylin hiihtojen ja pikaluistelujen jälkeen KP oli muita edellä sen verran, että näillä näkymin ykkössija pysyy vuoden loppuun asti.

Hannu Kaskinen

Kunto-Pirkat järjesti ennätyssuuret Suomen Aikuisurheiluliiton SM-hallikilpailut viikonloppuna 20.-21. helmikuuta 2016. Kisat onnistuivat, joten Kunto-Pirkat kiittää lämpimästi kaikkia urheilijoita, toimitsijoita ja yhteistyökumppaneita. Yhteistyöllä kisat onnistuivat.

Lue lisää...

Kunto-Pirkat hamusi kotikisoissaan ennätysmäiset 82 mitalia (33* kultaa, 16 hopeaa ja 33 pronssia).

Kultaa rohmusi taas eniten Jouko Nikula (M60) voittamalla neljä lajia, lisäksi hän hankki pronssin ja viidennen sijan. Aatos Sainio (M90) tuli kolmoismestariksi. Naisten kolmoisvoittajia olivat Heidi Haapasalo (N45) ja Inkeri Janhunen (N75).

Lue lisää...

Alla liitteissä molempien päivien tulokset, kahdessa muodossa. Tulokset myös täällä: http://live.time4results.com/yu/2016/saul_smhallit/

Seurapisteet lisätty. JKU voitti SM-hallin maljapistekilpailun 7,5 pisteen erolla Kunto-Pirkkoihin (417-409,5). Kolmanneksi nousi VSVU (324), HKV jäi neljänneksi (279). Liitteen pdf:ssä yhteispisteet, Excelin välilehdillä myös miesten ja naisten pisteet paremmuusjärjestyksessä.

Seuravalikossa neljän parhaan seuran SAUL-pistevertailu neljän SM-kilpailun jälkeen. Vertailu päivitetään jatkossa yleensä vuorokausi SM-kilpailutulosten saapumisen jälkeen.

Kunto-Pirkat järjestää Tampereella tulevana viikonloppuna veteraani- eli aikuisurheiluhistorian suurimmat hallikilpailut. Yleisurheilijoita ilmoittautui Pirkkahalliin 836, joista miehiä 572 ja naisia 264. Lajisuorituksia on luvassa lähes 1 800. Lisäksi viesteissä juoksee 51 joukkuetta.

Ilmoittautuneiden määrä kasvoi noin seitsemän prosenttia edelliseen ennätykseen verrattuna. Naisten määrä kasvoi ilmoittautuneissa suhteellisesti enemmän kuin miesten. Myös edellinen ennätysilmoittautuneiden määrä koettiin Pirkkahallissa, vuonna 2014.

Tänä vuonna mukaan lupautui 170 seuran edustajia. Suurimmat ovat Kunto-Pirkat (90 ilmoittautunutta), Jyväskylän Kenttäurheilijat (64), Varsinais-Suomen Veteraaniurheilijat (54) ja Helsingin Kisa-Veikot (53).

SM-hallikilpailuissa on mukana tietysti myös Kajaanin Kipinän Kunto Viiru, 73. Hän hyppää Pirkkahallissa 75. SM-kilpailunsa korkeushypyssä. Tätä ennen Viiru on kisannut kerran Kalevan Kisoissa sekä veteraanien 37 SM-kesäkilpailussa ja 36 SM-hallikilpailussa. Viiru on ainoa, joka on osallistunut kaikkiin veteraanien SM-hallikilpailuihin.

Oikeaa asennetta edustaa sekin noin kolmekymppinen nainen, joka ilmoittautui 400 metrille. Kun Kunto-Pirkkojen kehitämällä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella kysyttiin parasta aikaa, jotta pikamatkoilla parhaat saadaan jaettua tasaisesti alkueriin, tämä nuori nainen tiedotti, että ei ole ikinä juossut tuota matkaa.

Ikähaitari 29:stä 90 vuotta täyttäneisiin

Suomen Aikuisurheiluliiton eli SAULin kilpailuihin saa Suomessa osallistua jo, kun täyttää kalenterivuonna 30 vuotta. Pirkkahalliin ilmoittautuneista nuorin on Runner’s Clubin maileri Laura Hievanen, joka täyttää marraskuussa 30 vuotta.

Yhdeksänkymppisten miesten sarjassa on neljä herraa. Joukon vanhin on Perniön Urheilijoiden heittäjä Lauri Helle, joka täyttää tulevana vappuna 91 vuotta. Toiseksi iäkkäin on Kunto-Pirkkojen Aatos Sainio, joka täyttää 91 vuotta kesäkuussa. Sainio hyppäsi juuri tammikuussa Pirkkahallissa ikäistensä Euroopan halliennätyksen pituushypyssä (307 cm) Pirkkahallissa. Viikonloppuna Sainion listalla ovat pituushypyn lisäksi kolmiloikka ja 60 metrin juoksu.

Pikajuoksut ja heitot hittejä

Urheiluhalli on ikään kuin tehty pikajuoksijoille ja hyppääjille. Niinpä 60 metrille on ilmoittautunut 227 ja sekä 200 metrille että pituuteen 160 urheilijaa. Ensimmäisen kerran starttipistooli paukahtaa 60 metrille lauantaina klo 10 ja viimeinen 60 metrin finaali koittaa aikataulun mukaan klo 13.24.

Heittolajeja on vain kaksi, joten molempiin on ilmoittautunut hurja määrä voimailijoita: kuulatyöntöön 191 ja painonheittoon 150.

Vähiten suosituimpia ovat tekniikkaa kysyvät lajit eli kolmiloikka ja korkeus (108), 60 metrin aitajuoksu (78) ja seiväs (60). Kävely ei hallissa ole niin pieni laji kuin ulkoradoilla, sillä kävelijöitä ilmoittautui 52.

Jos kaikki pääsisivät tekemään lajisuorituksensa, viikonloppuna nähtäisiin 1 775 tulosta. Tämäkin on luonnollisesti veteraanihalliurheilijoiden ennätys. Oikeastaan lajisuoritusmäärä on moninkertainen, sillä 60 metrillä juostaan useimmissa sarjoissa vain alkuerien kautta loppukilpailuun. Kaikissa kenttälajeissa kaikille osanottonsa varmistaneille suodaan kolme kierrosta ja kahdeksalle parhaalle lisäksi kolme petrausyritystä.

Ahkerin ilmoittautui kymmeneen lajiin

Naiset aikovat osallistua keskimäärin 2,5 lajiin, miehet kahteen. Kunto-Pirkkojen Hannu Puttonen (M55) on kunnianhimoisin, sillä hän aikoo ahkeroida oman kymmenottelunsa. Kilpailujen 14 lajista hän hylkää vain kolme kestävyysjuoksua ja kävelyn.

Yhdeksään lajiin ilmoittautuneissa on kaksi naista ja kaksi miestä. Järjestäjäseuran Toini Nousiainen (N60) on ilmoittautunut 60:n, 400:n ja 800 metrin juoksuihin, 60 metrin aitajuoksuun, pituushyppyyn, kolmiloikkaan, korkeushyppyyn, kuulantyöntöön ja painonheittoon.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Terhi Kokkonen (N65) aikoo pärjätä paljolti samoissa lajeissa kuin Nousiainen. Naisten lajiero on se, että Kokkonen juoksee 200 metriä, mutta ei heitä painoa.

Helsingin Kisa-Veikkojen Henry Andberg lupaa selvittää nelikymppisissä aidat, kolme sileää pikamatkaa sekä kaikki neljä hyppylajia ja kuulantyönnön.

Noin tuplasti Andbergia vanhempi Niilo Korhonen Suonenjoen Vasamasta keskittyy M80-sarjassa paljolti juoksuihin, ei kuitenkaan 1 500 metrille. Kuuden juoksulajin lisäksi hän on ilmoittautunut pituus- ja korkeushyppyihin sekä kolmiloikkaan.

Kolmekymppinen ei ole veteraani

Suomessa – ainoana maana maailmassa – veteraaniyleisurheilun alaikäraja on 30 vuotta. Muualla alaikäraja on 35 vuotta. Kolmekymppiset eivät tosin itse edelleenkään miellä itseään veteraaneiksi, sillä alle 35-vuotiaita on koko joukosta vain kuutisen prosenttia. Tämä on ainoa ikäryhmä, jossa naisia on enemmän kuin miehiä.

Nuorimpia eli 30–34-vuotiaita miehiä on ilmoittautunut vain 22. Se on miesten ikäryhmistä selvästi pienin, jos ei oteta huomioon 85 vuotta täyttäneitä. Jopa 80–84-vuotiaita on 33.

Kolmekymppisistä miehistä kukaan ei ilmoittautunut kolmiloikkaan. Nuorimpien miesten aitajuoksussa, kävelyssä, korkeus- ja seiväshypyissä sekä painonheitossa kultamitalin saa, jos ainoa osallistuja saa tuloksen. Vain yhden kolmekymppisen naisen lajeja ovat aitajuoksu, kävely sekä korkeus- ja seiväshypyt.

Talkooväestä ja rahasta pulaa

SM-hallien valmistelutyöt ovat teettäneet monilla kuntopirkkalaisilla pitkiä päiviä, vapaaehtoistyönä eli korvauksetta.

SM-hallien käsiohjelman toimitsijalistassa on noin 160 nimeä. Näin isoa toimitsijakaartia ei löydy edes Kunto-Pirkoilta, vaan listassa on myös muiden urheiluseurojen väkeä, etenkin Tampereen Pyrinnöstä ja Tampereen Urheilijat -38:lta. Apu on molemminpuolista. Ilman Kunto-Pirkkojen talkooväkeä TU-38 ei onnistuisi Pyynikkijuoksun eikä Tampereen Pyrintö Tampere Puolimaratonin järjestämisessä, esimerkiksi.

Aikuisurheiluliitto järjestyttää jäsenseuroillaan 16 SM-kilpailut joka vuosi. Niistä yleisurheilun hallikilpailut ja kesäkilpailut ovat suomalaisittain suuria, pienimmilläänkin yli 600 urheilijaa yhdelle päivälle kokoavia.

SAUL-kilpailujen tulevaisuus näyttää synkältä, sillä talkooväen keski-ikä nousee. Veteraaniurheilussa varsinkin kahden isoimman SM-kilpailun järjestäminen on viime vuosina jäänyt paljolti Kunto-Pirkkojen, Jyväskylän Kenttäurheilijoiden ja Helsingin Kisa-Veikkojen harteille. Kaksi jälkimmäistä ovat yleisseuroja, joiden palkattu toimistoväki hoitaa ison osan myös veteraanikilpailujen järjestelyistä.

Isonkaan, talkoovoimin järjestetyn SM-kilpailun järjestäminen ei tuo järjestäjäseuralle omaisuuksia. SAUL on säätänyt osallistujamaksun ylärajaksi 12 euroa kilpailuihin, joissa voi osallistua moneen lajiin. Tästä 12 eurosta SAUL ottaa 1,8 euroa ilmoittautuneelta ja lisäksi 2,8 euroa joka mitalistilta. SAUL on siis hoitanut hyvin osuutensa, sillä se laskee brändinsä arvoksi (1,8 + 2,8) 4,6 euroa mitalistilta eli yli 38 prosenttia osallistujamaksusta. Muitakin maksuja SAUL kerää järjestäjiltä. SAUL-maksujen lisäksi järjestäjä maksaa hallivuokran kaupungille, muun muassa.

Attachments:
Download this file (Osallistujatietoa.pdf)Osallistujatietoa.pdf[ ]208 kB

Suomen Aikuisurheiluliiton SM-hallikilpailuihin 20.-21. helmikuuta 2016 Pirkkahalliin ilmoittautui ennätysmäärä urheilijoita: 572 miestä ja 264 naista eli yhteensä 836* urheilijaa (mukana eivät ole vain viestijuoksuihin ilmoittautuneet). *Määrät korjattu 17.2. Lisäksi yksi mies urheilee kilpailun ulkopuolella.

Alla ohjeet kilpailijoille, lopullinen aikataulu, toimitsijalista, ilmoittautuneet lajeittain, viestijoukkueet, ilmoittautuneet seurojen aakkosjärjestyksessä ja ilmoittautuneet seurojen osallistujien suuruusjärjestyksessä. Ennakkojutussa numerotietoa.

Huom! Osallistujalistaa päivitetään yhä sikäli, että jos joku ilmoittautunut tietää, että ei osallistukaan ilmoittamaansa lajiin, suoritus poistetaan  'osallistujat lajeittain'-listasta. Tämä helpottaa varmistamisten käsittelyä. Ilmoitukset näistä muutoksista esim: kuntopirkat(at)kuntopirkat.fi

Liitteenä myös viestijoukkueiden varmistuskaavake. Kun esimerkiksi viestijoukkueen huoltaja tulostaa sen ja täyttää valmiiksi, varmistamisen käsittely nopeutuu.

Hallikilpailuja rakennettiin perjantai-iltana pitkään. Kuulan sektoriviivoja vetämässä Kari Hyssi ja Tapio Lindroos.

Alla liitteessä SAULin SM-hallikilpailujen 20.-21. helmikuuta 2016 lopullinen aikataulu sekä alla että liitteessä.

Aikataulu lauantai 20.2.2016

A = A-halli, B = B-halli

JUOKSUT ja KÄVELYT

10:00              60 m ae. M 70 (11)

10:08              60 m ae. M 65 (18)

10:20              60 m ae. M 60 (10)

10:28              60 m ae. M 55 (14)

10:36              60 m ae. M 50 (10)

10:44              60 m ae. M 45 (14)

10:52              60 m ae. M 40 (14)

11:00              60 m ae. M 35 (16)

10:08              60 m ae. N 55 (9)                 

11:16              60 m ae. N 50 (9)

11:24              60 m ae. N 45 (14)

11:32              60 m ae. N 40 (11)

11:40              60 m ae. N 35 (18)

11:52              60 m ae. N 30 (12)

12:00              60 m lk. M 80

12:04              60 m lk. M 85–90

12:08              60 m lk. M 75

12:12              60 m lk. N 75–80

12:16              60 m lk. M 70

12:20              60 m lk. N 70

12:24              60 m lk. M 65

12:32              60 m lk. N 60–65

12:36              60 m lk. M 60

12:40              60 m lk. M 55

12:44              60 m lk. N 55

12:48              60 m lk. M 50

12:52              60 m lk. N 50

12:56              60 m lk. M 45

13:00              60 m lk. N 45

13:04              60 m lk. M 40

13:08              60 m lk. N 40

13:12              60 m lk. M 35

13:16              60 m lk. N 35

13:20              60 m lk. M 30

13:24              60 m lk. N 30

13:45              3 000 m k. N 55-60–65–70–75–80                                M 80–85 (18)

14:20              3 000 m k. N 40–45–50, M 30–35,

                                     M 60–65–70–75 (19)

14:55              3 000 m k. N 30–3 5

                                     M 40–50–55 (15)

15:30              400 m M 80 (6)

15:35              400 m M 75 (3)

15:40              400 m M 70 (6)

15:45              400 m N 75–80 (5)

15:50              400 m N 70 (3)

15:55              400 m N 65 (5)

16:00              400 m M 65 (13)

16:15              400 m M 60 (8)

16:25              400 m M 55 (7)

16:35              400 m N 60 (5)

16:40              400 m N 55 (3)

16:45              400 m M 50 (13)

17:00              400 m M 45 (9)

17:10              400 m N 50 (8)

17:20              400 m N 45 (7)

17:30              400 m M 40 (8)

17:40              400 m N 35 (6)

17:45              400 m N 30 ja N 40 (5)

17:50              400 m M 35 (6)

17:55              400 m M 30 (4)

18:00              1 500 m N 60–65–70–75–80 (16)

18:10              1 500 m N 45–50–55 (11)

18:20              1 500 m N 30–35–40 (9)

18:30              1 500 m M 70–75–80 (16)

18:40              1 500 m M 60–65 (16)

18:50              1 500 m M 50–55 (21)

19:00              1 500 m M 40–45 (19)

19:10              1 500 m M 30–35 (11)

19:30              4 x 200 m N 60+–55–50 (7)

19:40              4 x 200 m N 45–40–35–30 (12)

20:00              3 x 200 m M 80–75–70 (7)

20:20              4 x 200 m M 65–60–55–50 (13)

20:40              4 x 200 m M 45–40–35–30 (12)

HYPYT

10:00              Korkeus M 30–35–40 (16) (A1)

                     Pituus N 60–65–70–75–80 (17) (B)

                      Pituus M 45–50 (11) (A)

11:00              Seiväs M 50–55 (12) (A)

Korkeus N 55-60–65–70–75 (18) (A2)

                     Pituus M 30–35 (11) (A)

12:10              Pituus M 65–70 (16) (B)

12:20              Korkeus M 45–50 (12) (A1)

13:10              Pituus M 40 (17) (A)

13:30              Pituus N 30 (7) (B)

                     Seiväs M 30–35–40–45 (10) (A)

13:40              Korkeus M 65–70 (18) (A1)

14:20              Pituus N 35 (14) (B)

14:30              Pituus M 60 (13) (A)

15:00              Korkeus M 75–80–8590 (11) (A2)

15:30              Pituus N 40–45 (16) (B)

15:50              Pituus M 55 (10) (A)

16:10              Korkeus M 55–60 (18) (A1)

16:40              Korkeus N 30–35–40–45–-50 (16) (A2)

                      Pituus M 75–80–85–90 (17) (B)

                     Pituus N 50–55 (11) (A)

HEITOT

10:00             Painonheitto M 80–85–90 (13) (B)

10:20              Kuula N 30–35 (18) (A)

11:00              Painonheitto M 70–75 (14) (B)

11:50              Kuula N 40–45 (16) (A)

12:00             Painonheitto M 30–35–40 (13) (B)

13:20              Kuula N 50 (10) (A)

                     Painonheitto M 45 (9) (B)

14:10              Kuula N 55 (10) (A)

14:30              Painonheitto M 65 (11) (B)

15:00              Kuula N 60–65 (17) (A)

15:30              Painonheitto M 50–55 (18) (B)

16:30              Kuula N 70–75–80 (12) (A)        

17:00              Painonheitto M 60 (10) (B)

Aikataulu sunnuntai 21.2.2016

A = A-halli, B = B-halli

JUOKSUT

10:00 60 m aj. M 80–85 (3)

10:05 60 m aj. N 60–65–70 (6)

10:10 60 m aj. M 75 (4)

10:15 60 m aj. M 70 (8)

10:20 60 m aj. N 50–55 (7)

10:30 60 m aj. N 40–45 (8)

10:45 60 m aj. M 65 (7)

10:50 60 m aj. M 60 (7)

10:40 60 m aj. N 30–35 (4)

11:05 60 m aj. M 55 (5)

11:05 60 m aj. M 50 (6)

11:20 60 m aj. M 40–45 (7)

11:30 60 m aj. M 35 (5)

11:35 60 m aj. M 30 (1)

11:50 200 m N 30 (4)

11:55 200 m N 35 (7)

12:05 200 m N 40 (6)

12:10 200 m N 45 (11)

12:20 200 m N 50 (5)

12:25 200 m N 55 (6)

12:30 200 m N 60–65 (4)

12:35 200 m N 70 (6)

12:40 200 m N 75 (3)

12:45 200 m M 80–85 (10)

12:55 200 m M 75 (6)

13:00 200 m M 70 (9)

13:10 200 m M 65 (12)

13:20 200 m M 60 (10)

13:30 200 m M 55 (13)

13:45 200 m M 50 (12)

14:00 200 m M 45 (9)

14:15 200 m M 40 (13)

14:20 200 m M 35 (10)

14:30 200 m M 30 (4)

14:40 800 m N 60–65–70–75–80 (13)

14:50 800 m N 455055 (17)

15:00 800 m N 30–3 5–40 (10)

15:10 800 m M 75–80 (13)

15:20 800 m M 70 (8)

15:30 800 m M 65 (13)

15:40 800 m M 60 (8)

15:50 800 m M 55 (9)

16:00 800 m M 50 (12)

16:10 800 m M 40–45 (12)

16:20 800 m M 30–35 (10)

16:40 3 000 m N 30–35–40–4550 (20)

17:00 3 000 m N 5560–65–70–75–80 (17)

17:20 3 000 m M 65–70–75–80 (22)

17:40 3 000 m M 5560 (16)

18:00 3 000 m M 50 (6)

18:20 3 000 m M 40–45 (17)

18:40 3 000 m M 30–35 (15)

HYPYT

10:00 Seiväs N 30–35–40–45–55–65–70–75 (12) (A)

         Kolmiloikka M 35–40 (12) (A)

11:00 Kolmiloikka N 45–50–55–60 (12) (B)

12:15 Kolmiloikka M 45–50 (11) (A)

         Kolmiloikka N 65–70–75 (12) (B)

12:50 Seiväs M 60–65 (12) (A)

13:30 Kolmiloikka N 30–35–40 (15) (B)

         Kolmiloikka M 55–60 (19) (A)

15:00 Kolmiloikka M 80–85–90 (5) (B)

         Kolmiloikka M 65–70 (14) (A)

         Seiväs M 70–75–80–85 (14) (A)

16:10 Kolmiloikka M 75 (8) (A)

HEITOT

10:00 Kuula M 30–35 (9) (A1)        

11:00 Kuula M 40 (13) (A1)

         Painonheitto N 75–80 (6) (B)

11:30 Kuula M 80–8590 (13) (A2)

12:00 Painonheitto N 65 (11) (B)

         Kuula M 45 (11) (A1)

12:50 Kuula M 70 (14) (A2)

13:10 Painonheitto N 60 ja N70 (11) (B)

13:30 Kuula M 50 (9) (A1)

14:00 Kuula M 75 (7) (A2)

14:10 Painonheitto N 40–45 (10) (B)

14:40 Kuula M 55 (7) (A1)

15:10 Painonheitto N 30–35 (10) (B)

15:30 Kuula M 60 (13) (A2)

         Kuula M 65 (12) (A1)

16:00 Painonheitto N 50–55 (15) (B)      

        

Attachments:
Download this file (SM-hallit 2016 aikataulu.pdf)SM-hallit 2016 aikataulu.pdf[ ]190 kB

Suomen Aikuisurheiluliiton ennätyskirjuri Georg Dunkel tilastoi suomalaisen veteraani- eli aikuisurheilun yleisurheiluennätykset. Dunkelin luvalla liitteissä alla ovat vuodenvaihteessa 2015-2016 tarkistetut naisten ja miesten hallissa tehdyt suomenennätykset.

Attachments:
Download this file (indSEm.xls)indSEm.xls[ ]90 kB
Download this file (indSEw.xls)indSEw.xls[ ]81 kB

Tukijat

dextra parempaa huomista tunnus

tm pystylogo 90x90px

logo vaaka

polar phamra

vocatum